The Daily Mile
Al meer dan een jaar rennen de kinderen van de middenbouw en de bovenbouw om 9.15 uur 3 rondjes om de school. Dit schooljaar sluit ook groep 3 daarbij aan. 
Na de kring en het stillezen (groep 3 veilig leren lezen) lopen alle kinderen rustig naar buiten, waar ze 3 rondjes om de school rennen. In het begin waren sommige kinderen na 1 rondje al heel moe, maar na een paar dagen merkten we al verschil! De kinderen hebben er ontzettend veel plezier in en beginnen daarna fris aan het rekenen.

The Daily Mile (website);
    De kinderen lopen, joggen of rennen met hun klasgenoten in de veilige omgeving van hun eigen schoolplein. Iedereen doet met plezier mee het is geen gymles en het is niet competitief en ondertussen bouwen ze aan hun conditie, relaties, vertrouwen en veerkracht.
    Wanneer kinderen weer in het klaslokaal zijn, helpt het de kinderen zich te focussen en zoals elke lichamelijke activiteit vergroot het de prestaties. Belangrijk is dat het tegemoet komt aan wat een kind nodig heeft en dat allemaal in die gouden 15 minuten namelijk: Plezier, Vrienden, Frisse lucht, Concentratie en als laatste komt daar natuurlijk nog Fitheid bij.
 
Deze sportieve activiteit blijven we ook dit jaar dagelijks doen, weer of geen weer!