De overstap naar de Dijkwerkers
Door een ouder
 
Een aantal maanden geleden hebben wij de moeilijke beslissing genomen om ons kind van basisschool te laten wisselen.
Door zijn sensitiviteit en de drang naar meer uitdaging, ging hij iedere dag met veel weerstand en grote tegenzin naar school. Als ouders staat het welzijn van je kind natuurlijk voorop, dus zijn we op zoek gegaan naar een andere school. Als je van basisschool gaat wisselen, dan hoop je dat het goed uitpakt. Dat je niet weer tegen dezelfde problemen aan loopt.
Daarom hebben wij gekozen voor een heel andere vorm van onderwijs, het Jenaplanonderwijs. Nadat onze zoon een dag had meegedraaid op de Dijkwerkers was hij meteen heel enthousiast. Er heerst een hele fijne, rustige sfeer in de school, ze werken in kleine groepen en er is veel afwisseling tussen de lessen. Er wordt door een lief, enthousiast team echt gekeken naar wat een kind nodig heeft. De kinderen werken op een tablet, er is ruimte voor creativiteit en ze kunnen heerlijk spelen op de natuurspeelplaats en op het grote veld naast de school. Omdat wij niet in Wervershoof wonen is het erg fijn dat er gewerkt wordt met een continurooster.
Nu wij een aantal maanden verder zijn kunnen we alleen maar heel blij zijn dat deze kleine school in Wervershoof het wel begrepen heeft. Dat ons kind iedere dag zijn tas pakt en weer blij en met veel plezier naar school gaat!